Gevelbekleding

Toepassing:
Een verbindingsprofiel wordt toegepast als u meerdere panelen in een keer wilt doorverbinden. Compleet is het een soort H-profiel waarbij aan beide zijden de Keralit gevelpanelen inschuiven.

Gebruik:
Het verbindingsprofiel bestaat uit twee delen: een aluminiumprofiel en een kunststof bovenzijde. Het aluminium deel wordt een basis verbindingsprofiel genoemd en wordt als eerste op de latten gemonteerd. In het basis verbindingsprofiel zitten geen voorgeboorde montagegaten. Boor met een 4mm boor gaten om de 50cm. Monteer het basis verbindingsprofiel op het onderliggende houten regelwerk, gebruik RVS schroeven met een platte kop. Als daarna de gevelpanelen erop zijn gemonteerd wordt als laatste de kunststof bovenzijde met een rubber hamer vastgeslagen. Verwijder na montage direct de beschermingsfolie ter controle op beschadigingen.

Meet twee of drie keer om zeker te zijn dat maat van de kunststof bovenzijde goed is voordat u hem vastslaat. Eenmaal aangeslagen zitten de profielen zeer vast. Als u ze moet verwijderen is dit haast onmogelijk zonder de profielen of de panelen te beschadigen.

In de normale woningbouw wordt dit profiel weinig toegepast. In nagenoeg alle gevallen worden hiervoor verbindingsstukken gebruikt.

Heering artikelnummers:
Keralit 2804: Bovenzijde verbindingsprofiel
Keralit 2805: Basis verbindingsprofiel (onderzijde)

Beschikbare kleuren:
Alle Keralit kleuren.

Materiaal:
Bovenzijde: Polymeer composiet met Renolit folie in Keralitkleuren.
Onderzijde: Aluminium

Lengte
Bovenzijde: lengte van 4 meter.
Onderzijde: lengte van 4 meter.

1634-d
2804-b
2804-c
2804-d