Sponningdeel

De sponningdeel panelen zijn voorzien van een veer en groef, die u in staat stellen om het geheel blind te kunnen schroeven. Hierdoor krijgt u geen schroef- en boorgaten die vervolgens moeten worden afgewerkt. Afhankelijk van het model van uw woning, kunt u zelf bepalen of u de panelen horizontaal of verticaal monteert. Doordat ieder paneel gelijk is, krijgt u die mooie egale uitstraling die uw woning zijn karakter geeft.

Sponningdelen zijn verkrijgbaar in 143mm en 190mm. Door gebruik te maken van de 190mm variant, geeft u uw huis een moderne uitstraling, terwijl de 143mm een klassiek beeld zal geven. Door het fraaie lijnenspel van beide sponningdelen is het uitermate geschikt voor bijna alle toepassingen. Sponningdelen zijn in vele kleuren verkrijgbaar, inclusief bijbehorende accessoires.

Potdeksel

De potdeksel is een mooi alternatief die een compleet andere uitstraling aan uw woning geeft. Het verschil met de sponningdeel zit hem in de vormgeving. Waar sponningdelen in elkaar vallen met behulp van mes en groef, heeft een potdeksel juist een overlap. Als u uw huis een karakteristiek uiterlijk wilt geven is de potdeksel de oplossing. Afhankelijk van de kleur en vlakverdeling kan u een moderne Noorse uitstraling of juist een klassieke Caribische uitstraling realiseren.

De potdeksel is verkrijgbaar in 177mm. De potdekselpanelen kunnen enkel horizontaal gemonteerd worden. De potdekselpanelen zijn niet overal even dik, hierdoor zijn er met name bij de zij- en bovenkanten soms speciale oplossingen nodig. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Potdeksel gevelbekleding is in vele kleuren verkrijgbaar, inclusief de bijbehorende accessoires.

Informatie

Een waardevolle investering
Keralit dakrandbekleding is mooi en onverwoestbaar. Dat betekent nooit meer schilderen! Met Keralit dakrandbekleding krijgt uw woning een blijvend mooie afwerking. Geen afbladderende verflagen maar stijlvolle dakrandbekleding dat er altijd verzorgd uitziet. De kwaliteit is gegarandeerd met maar liefst 10 jaar fabrieksgarantie.

Duurzame gevelbekleding
Keralit is een duurzame en milieuvriendelijke dakrandbekleding dat wordt gemaakt met gerecyclede kunststoffen. Het is ongevoelig voor kromtrekken wanneer het wordt blootgesteld aan vocht en warmte of aantasting door schimmels, bacteriën en andere invloeden die uw dakrandbekleding kunnen aantasten. Keralit is leverbaar in een grote diversiteit aan kleuren.

Montage
Keralit gevelpanelen monteren lijkt mogelijk ingewikkeld maar het is werkelijk eenvoudig. Als u zich wilt verdiepen in de montage hebben we op deze website een uitgebreide toelichting voor de montage en de montageprofielen. Komt u er niet uit of u heeft extra vragen neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Samengevat

  • Duurzaamheid
  • Vele kleuren en houtstructuren
  • 6 meter monteerbaar zonder naden (op aanvraag zijn de panelen zelfs leverbaar tot 7,5 meter)
  • Onderhoudsvrij
  • Milieuvriendelijk
  • Eenvoudig te monteren
  • 10 jaar garantie
  • KOMO-Attest met productiecertificaat

Extra informatie

Keralit is al bijna 20 jaar bekend bij nagenoeg alle aannemers als perfecte oplossing voor renovatie en nieuwbouw. Vele aannemers hebben dan ook ervaring met het plaatsen van Keralit. Vraag hiernaar bij het aanvragen van een offerte en laat u goed voorlichten door de aannemer.

Tip: Laat dan ook alleen een offerte maken waar expliciet “originele Keralit gevelbekleding” in staat om te voorkomen dat er een misverstand kan ontstaan.

Keralit is perfect te monteren door de handige doe-het-zelver. Er zijn geen speciale vaardigheden voor nodig. Om de montage succesvol te laten verlopen, is het belangrijk dat u hiervoor de tijd neemt. Het grote voordeel van Keralit is dat het een stuk lichter is dan houten delen. Dit in combinatie met de maatvastheid van het product, verzekert u ervan dat u uw project tot een goed einde brengt. Geen knoesten, scheve of kromme planken: gewoon elke plank perfect maatvast en prachtig afgewerkt. Keralit is met gewone houtbewerkingsgereedschappen te bewerken. Uw normale handzaag, decoupeerzaag of circelzaag zijn perfect te gebruiken om het Keralit op maat te zagen.

Tip: twijfelt u nog? We hebben een richtlijn voor u: “Als u het project met hout zou aandurven, lukt het zeker met Keralit”.

Materiaal: Polymeer composiet samengesteld en voorzien van een Renolit dekfolie.
Lengte: 6 meter, tolerantie: -0 +20mm
Gewicht: circa 8,2kg/m² (±0,2kg/m², afhankelijk van het type)
Lineaire uitzettingscoëfficiënt: 0,0000261/K ( = 0,0261 millimeter per graad celcius per meter).

De Keralit gevelpanelen en montageprofielen zijn allen per stuk te bestellen. U hoeft dus geen volle pakken of andere verpakkingseenheden te bestellen.

De getallen 143, 177 en 190 staan voor de werkende breedte in milimeters, als u bijvoorbeeld een vlak van 2 meter hoog wilt afwerken met sponningdeel 143mm dan heeft u nodig: 2000mm ÷ 143mm = 14 paneeldelen.

Met deze getallen kan u ook uitrekenen hoeveel vierkante meter een paneel is:

143mm: 0,143m x 6m = 0,858 m2 per paneel

177mm: 0,177m x 6m = 1,062 m2 per paneel

190mm: 0,19m x 6m = 1,14 m2 per paneel

Wilt u meer informatie over deze producten ontvangen?