Dakrandbekleding

Toepassing:
Een trim/kraal sierlijst wordt gebruikt om de dakranden een fraai en klassiek uiterlijk te geven en wordt aan de bovenzijde van de dakrandpanelen gemonteerd.

Een andere toepassing is het verhogen van de dakrandpanelen. Als er in bepaalde constructies de maximale hoogte van 350 mm net te kort is, kan met dit profiel tot wel 80 mm aan extra hoogte gewonnen worden.

Gebruik:
In het profiel zitten geen voorgeboorde montagegaten. Boor indien nodig met een 6mm boor gaten om de 30 tot 50 cm. Monteer het trim/kraal profiel op het onderliggende houten regelwerk, gebruik 4mm RVS schroeven met een platte kop. Breng lijm aan in het profiel en schuif de bovenzijde van de dakrand erin zodat deze goed aan elkaar gaan vastzitten.  Gebruik een goede vorstbestendige flexibele lijm zoals bijvoorbeeld Polymax van Bizon of vergelijkbare alternatieven.

Normaal wordt dit profiel onder een daktrim profiel geschoven zodat de afwatering goed geregeld is. Als het profiel niet ergens onder wordt geschoven, is het mogelijk noodzakelijk dat het bovenste uitstekende deel wordt vastgeschroefd en aan de onderzijde met behulp van kit waterdicht gemaakt wordt.

Voor haakse hoeken en doorverbinden zijn hulpstukken verkrijgbaar: een hoekstuk en een tussenstuk.

Heering artikelnummers:
Keralit 2850: Trim/kraal sierlijst 10 mm.
Keralit 2852: Hoekstuk sierlijst.
Keralit 2853: Tussenstuk sierlijst.

Beschikbare kleuren:
Dezelfde kleuren als de dakrandpanelen.

Materiaal:
Trim/kraal sierlijst 10 mm: Polymeer composiet met Renolit folie in Keralit kleuren.
Hoekstuk sierlijst: Kunststof spuitgietdeel waarbij de zichtzijde is bedekt met een motief in de juiste kleur.
Tussenstuk sierlijst: Kunststof spuitgietdeel waarbij de zichtzijde is bedekt met een motief  in de juiste kleur.

Lengte
Trim/kraal sierlijst 10mm: lengte van 6 meter.

1634-d
2850-b
2850-c
2850-d