Dakrandbekleding

Toepassing:
Een trim/kraal aansluitprofiel kan worden toegepast als het dakrandpaneel bovenaan ergens onder moet schuiven, terwijl daar eigenlijk geen ruimte voor is. Dit profiel loopt van breed tot smal en kan dus goed gebruikt worden om ergens onder te steken. Ook als het nergens onder kan worden geschoven, is het voordeel van een trim/kraal profiel dat het water er netjes langs kan lopen.

Een andere toepassing is het verhogen van de dakrandpanelen. Als er in bepaalde constructies de maximale hoogte van 350 mm net te kort is, kan met dit profiel een paar centimeter worden gewonnen.

Gebruik:
In het profiel zitten geen voorgeboorde montagegaten. Boor indien nodig met een 4 mm boor gaten om de 50 cm. Monteer het trim/kraal profiel op het onderliggende houten regelwerk, gebruik RVS schroeven met een platte kop. Als het profiel niet ergens onder wordt geschoven, is het mogelijk noodzakelijk dat het uitstekende deel wordt vastgeschroefd en met behulp van kit waterdicht wordt gemaakt.

Let op als u met deze profielen de hoek om moet: er is geen hoekstuk verkrijgbaar. Dit betekent dat u het profiel onder verstek moet zagen als u een hoek omgaat.

Heering artikelnummers:
Keralit 2843: Trimkraal aansluitprofiel 10mm.

Beschikbare kleuren:
Dezelfde kleuren als de dakrandpanelen.

Materiaal:
Polymeer composiet met Renolit folie in Keralitkleuren.

Lengte
lengte van 6 meter.

1634-d
2843-b
2843-c
2810-d