Gevelbekleding

Toepassing:
Een omrandingsprofiel wordt gebruikt als onderrand bij verticale montage van de gevelpanelen. Het regen- en condenswater, wat via de gevelpanelen naar beneden loopt, zal door de voorgeboorde gaten in het omrandingsprofiel kunnen weglopen.

Omdat het een soort eindprofiel is, kan het op meer plaatsen worden toegepast. De voordelen van een omrandingsprofiel ten opzichte van een eindprofiel zijn de lagere prijs en de ruimte die het inneemt. De nadelen zijn echter dat de montage een stuk lastiger is omdat het een deel is en de bovenzijde er niet af kan. De gaten die in het profiel zitten, kunnen als storend worden ervaren en het materiaal is tevens dunner, wat ten koste gaat van de verwerking. Het advies is dan ook om dit profiel alleen te gebruiken waarvoor hij bedoeld is: als afwerkprofiel bij verticale montage.

Gebruik:
Monteer omrandingsprofiel over de volle lengte op het onderliggende houten regelwerk, gebruik RVS schroeven met een platte kop. Verwijder na montage direct de beschermingsfolie ter controle op beschadigingen.

Tip: Het omrandingsprofiel is niet bedoeld als steunstrip! Laat de gevelpanelen tijdens het monteren niet steunen op het omrandingsprofiel. Het profiel zal anders kunnen uitzakken wat niet mooi is.

Heering artikelnummer:
Keralit 2809: Omrandingsprofiel.

Beschikbare kleuren:
Alle Keralit kleuren.

Lengte
lengte van 4 meter.

Materiaal:
Polymeer composiet met Renolit folie in Keralit kleuren.

1634-d
gs-b
gs-c
2809-d