Gevelbekleding

Toepassing:
Een hoekprofiel wordt toegepast als u de hoek om moet met Keralit.

Gebruik:
Een hoekprofiel bestaat uit twee delen: een aluminiumprofiel en een kunststof bovenzijde. Het aluminium deel wordt een basis hoekprofiel genoemd en wordt als eerste op de latten gemonteerd. In het basis hoekprofiel zitten geen voorgeboorde montagegaten. Boor met een 4mm boor gaten om de 50cm. Monteer het basis hoekprofiel op het onderliggende houten regelwerk, gebruik RVS schroeven met een platte kop. Als daarna de gevelpanelen erop zijn gemonteerd wordt als laatste de kunststof bovenzijde met een rubber hamer vastgeslagen. Verwijder na montage direct de beschermingsfolie ter controle op beschadigingen.

Meet twee of drie keer om zeker te zijn dat maat van de kunststof bovenzijde goed is voordat u hem vastslaat. Eenmaal aangeslagen zitten de profielen zeer vast. Als u ze moet verwijderen is dit haast onmogelijk zonder de profielen of de panelen te beschadigen.

Voor de hoekprofielen zijn eindkapjes beschikbaar. Als de uiteinden in het zicht komen kan hiermee het hoekprofiel netjes afgewerkt worden.

Er is geen binnenhoekprofiel beschikbaar. Voor een binnenhoek loopt het Keralit aan de eerste zijde door tot de muur. Het Keralit van de tweede zijde loopt tegen het Keralit van de eerste zijde aan. Gebruik wel een eindprofiel voor de tweede zijde.

Heering artikelnummers:
Keralit 2812: Bovenzijde hoekprofiel
Keralit 2803: Basis hoekprofiel (onderzijde)
Keralit 2822: Eindkapje voor 2812/2803

Beschikbare kleuren:
Alle Keralit kleuren.

Materiaal:
Bovenzijde: Polymeer composiet met Renolit folie in Keralit kleuren.
Onderzijde: Aluminium
Eindkapje: Creme kunststof spuitgietdeel waarbij de zichtzijde is gespoten in de juiste kleur.

Lengte
Bovenzijde: lengte van 4 meter.
Onderzijde: lengte van 4 meter.

1634-d
2812-b
2812-c
2812-d