Dakrandbekleding

Toepassing:
Een eindprofiel wordt overal toegepast waar u stopt (bv. tegen een muur). Compleet is het een soort U-profiel waar de Keralit dakrandpanelen in kunt klemmen.

Gebruik:
Een eindprofiel bestaat uit twee delen: een aluminiumprofiel en een kunststof bovenzijde. Het aluminium deel wordt een basis eindprofiel genoemd en wordt als eerste op de latten gemonteerd. In het basis eindprofiel zitten geen voorgeboorde montagegaten. Boor met een 4 mm boor gaten om de 50 cm. Monteer het basis eindprofiel op het onderliggende houten regelwerk, gebruik RVS schroeven met een platte kop. Als daarna de gevelpanelen erop zijn gemonteerd wordt als laatste de kunststof bovenzijde met een rubber hamer vastgeslagen. Verwijder na montage direct de beschermingsfolie ter controle op beschadigingen.

Meet twee of drie keer om zeker te zijn dat maat van de kunststof bovenzijde goed is voordat u hem vastslaat. Eenmaal aangeslagen zitten de profielen zeer vast. Als u ze moet verwijderen is dit haast onmogelijk zonder de profielen of de panelen te beschadigen.

Let op: Het basis eindprofiel (onderzijde) voor dakranden is exact hetzelfde profiel als het basis eindprofiel voor gevelpanelen. Het verschil wordt gemaakt door de bovenzijde: De dakrandversie is voor 10 mm dakranden en de gevelversie is voor 17mm gevelpanelen.

Heering artikelnummers:
Keralit 2836: Bovenzijde eindprofiel 10mm BC2836.
Keralit 2807: Basis eindprofiel (onderzijde) BC2807.

Beschikbare kleuren:
Alle Keralit kleuren.

Materiaal:
Bovenzijde: Polymeer composiet met Renolit folie in Keralitkleuren.
Onderzijde: Aluminium

Lengte
Bovenzijde: lengte van 4 meter.
Onderzijde: lengte van 4 meter.

1634-d
2836-b
dd-c
2836-d